Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011

Τraslation competition - Διαγωνισμός Μετάφρασης (Ρόδος)

Μικροί Mεταφραστές

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου
προκηρύσσει διαγωνισμό λογοτεχνικής μετάφρασης για μαθητές γ΄ γυμνασίου έως και β΄ λυκείου.
Το Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. επιθυμεί να ενθαρρύνει τους μαθητές να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους σε σχέση με τις ξένες γλώσσες που μαθαίνουν και να δείξουν το μεταφραστικό τους ταλέντο μεταφέροντας ένα ξένο λογοτεχνικό κείμενο στην ελληνική γλώσσα.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την
Παρασκευή 8 Απριλίου και ώρα 8.30 – 11.00 στις εγκαταστάσεις του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. (Αντιπλοιάρχου Λάσκου 10α, Μόντε Σμιθ). Το Σάββατο 9 Απριλίου 2011 θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο διαγωνισμός μετάφρασης για όσους μαθητές ενδιαφέρονται να διαγωνιστούν και σε δεύτερη ξένη γλώσσα ή για όσους δεν μπόρεσαν να διαγωνιστούν την πρώτη ημέρα του διαγωνισμού.

Οι νέοι που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό θα διαγωνιστούν στη μετάφραση λογοτεχνικού κειμένου που θα αποτελεί απόσπασμα από πρωτότυπο λογοτεχνικό έργο της αγγλικής, γαλλικής, ιταλικής και γερμανικής λογοτεχνίας που δεν έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά.


Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων οι μαθητές θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν λεξικά που θα πρέπει να έχουν φέρει οι ίδιοι μαζί τους.


Οι τρεις πρώτοι νικητές θα βραβευτούν σε τελετή που θα διοργανώσει το Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. και οι υπόλοιποι θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής στο διαγωνισμό.


Οι βραβευθέντες θα παραλάβουν βιβλία και οι μεταφράσεις τους θα δημοσιευθούν στο ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό ΗΛΙΟΣ που υπάρχει στην ιστοσελίδα www.writerscenter.gr


Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ.
22410 32510, 32520 (πληροφορίες: Ελευθερία Μπινίκου) ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info@writerscenter.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου